Casa traditionala din lut modernizata

Casa traditionala din lut modernizata cu profile metalice Arhitect: Rob Paulus / Rob Paulus Architects, Tucson, Arizona - www.robpaulus.com

O casa traditionala din lut este transformata dicolo de orice asteptari

Casa, o finca traditionala mexicana, era prost impartita, inghesuita si rurala - la prima vedere parea inhabitabila pentru noul ei locatar, un medic/scriitor care visa la o viata aproape de natura, dar confortabila si extrem de hi-fi.

Arhitectul a avut sarcina de a largi spatiile interioare si de a le deschide catre exterior, pentru a imbratisa peisajul si... a face loc pentru o media room ce incorpora si un proiector de peste 4 metri.

Una dintre primele masuri luate a fost eliminarea unora dintre peretii interiori si reimpartirea casei, pentru a se obtine nu numai spatii mai largi, dar si forme mai pure - niste cuburi. Noii pereti interiori au fost facuti pe structuri usoare si rigips, iar contrastul dintre vechile suprafete, rotunjite, si cele noi, foarte curate si liniare, subliniaza intalnirea intre modern si traditional intr-un mod fericit.

Noul proprietar, care a cumparat aceasta casa pentru peisajul fermecator din jur, si-a dorit si conectarea interiorului la curtea exterioara. Ca urmare, au fost instalate ferestre foarte largi, moderne, care sa captureze privelistea si sa permita largirea camerei de zi catre terasa - pentru folosirea proiectorului. Ca cineast entuziast, proprietarul si-a dorit acomodarea tehnicii sale de proiectie in vechea sufragerie - care s-a dovedit prea mica, dar arhitectul a gasit solutia salvatoare prin folosirea terasei. Aceasta a fost acoperita cu o pergola imensa pe structura metalica, incorporand astfel si un semineu traditional exterior, mostenit odata cu premisele. In felul acesta, a fost obtinut un spatiu foarte mare cu acces dinspre camera de zi, dormitor si bucatarie, care a jucat atat rolul unei bucatarii exterioare, cat si pe cel de spatiu de agrement.

Acest tip de casa traditionala reinventata poate fi cu relativa usurinta reprodus - la o scara mai mica sau mai mare - si este tot ce isi poate dori o familie moderna, care isi doreste o solutie pentru stresul cotidian prin intoarcerea inspre niste valori traditionale, dar fara sa faca nici o concesie fata de cerintele contemporane ale unui trai confortabil.

Vezi si garduri si porti

Faceti click pe imagini

Casa traditionala din lut modernizata - semineu.

Casa traditionala din lut modernizata - sufragerie.

Casa traditionala din lut modernizata - imbinari terasa.

Casa traditionala din lut modernizata - terasa din profile metalice.

Casa traditionala din lut modernizata - terasa din profile metalice.

Casa traditionala din lut modernizata - fereastra din profile metalice.

Casa traditionala din lut modernizata - imbinari terasa.

Casa traditionala din lut modernizata - terasa din profile metalice.

Vezi si garduri si porti

sus